vrijdag 2 oktober 2015

Krullen zonder warmte


De haarbandtechniek.

De haarband techniek, super makkelijk om mooie en lang houdbare krullen mee te maken. Het voordeel hiervan is, is dat het niet schadelijk is voor het haar omdat er geen warmte (krultang) aan te pas

komt en je er gewoon heerlijk mee kunt slapen…. Geen harde rollers of papillotten op je hoofd.
Kortom “We love it!!!”
Ook erg leuk voor o.a tieners of jezelf! 

Tijd:
>5 min “voorbereiden” een schoonheidsslaapje en >5 minuten de volgende ochtend.

Tools:

Waterspuit, *plat elastieken haarbandje, olie of serum om de krullen te bewerken, eventueel accessoires om het geheel te stijlen.
*Plat elastieken haarbandje
Waarom plat? Als je een rond haarbandje gebruikt of een haarbandje van een harder materiaal zul je een afdruk op het hoofd zien staan en het is minder comfortabel.


Borstel het haar goed uit en maak een midden scheiding.
Plaats het haarbandje op het voorhoofd.
 Zie onderstaande foto.

Je kunt het haar IETS vochtig maken maar droog haar werkt ook prima. Als het haar te nat is zal het het haar de volgende ochtend niet droog zijn en zullen de krullen niet houden.
Pak een pluk haar en draai deze om het haarbandje. Als je het haar er één keer omheen hebt gedraaid pak je een nieuw plukje haar en samen draai je deze nogmaals om het elastiek. Dus je pakt steeds een nieuw pluk haar erbij.
(hoe strakker je het haar eromheen wikkelt hoe kleiner de krullen! ik heb hier het haar er wat “losser” omheen gedaan. Bij het eindresultaat kun je zien wat het effect is als je het haar er strakker omheen wikkelt)


Als je bij het midden bent trek je de pluk iets aan en wikkel hem helemaal om het haarbandje heen zonder nieuw haar toe te voegen.
(Gebruik eventueel hiervoor een PonyTail loop)

Nu begin je aan de andere kant en herhaalt de bovengenoemde stappen totdat alle haren om het haarbandje zijn gewikkeld.

Nu is het tijd voor een schoonheidsslaapje!!

De volgende ochtend……..
(Noa is een echte draaikont, bij Sterre heb ik meestal minder losse plukken ;-)


Nu ga je het haar voorzichtig “terug draaien” en de krullen modelleren met wat serum, olie of haarcrème. Doe dit alleen met je vingers en borstel het haar niet!!!!
En vanaf dit punt….. leef je uit! deze krullen zijn ook een goede basis om het haar op te steken!

Het eindresultaat…….


 Heb jij dit al eens geprobeerd?? 

Ik zou het leuk vinden om reacties te ontvangen op onze site en/of foto’s van door jouw gemaakte creaties!! Plaats ze op onze facebookpagina

Liefs Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten