woensdag 26 augustus 2015

Regenboog vlechtjes met lint



Tijd:
>10 minuten
Tools:
Waterspuit, puntkam, +/- 13 rubberen elastiekjes, Ponytail loop,6 gekleurde lintjes, accessoires als je dat leuk vind, haarlak en of haarcrème/wax.

Voorbereiding:
6 kleurtjes lint uitkiezen en aan de elastiekjes knopen. Ik heb elastiekjes gebruikt in de kleur van het lintje. Je kunt ook doorzichtige elastiekjes gebruiken.
De lintjes knoop je om het elastiekje en daar maak je vervolgens het staartje mee.
Maak een zij scheiding en trek de scheiding vervolgens door tot achter het oor en zet het overige haar vast.

Ik heb hier de scheiding links gemaakt dus aan de rechterkant komen de staartje en vlechtjes. Kijk eerst hoe breed de staartjes moeten worden zodat de vakjes ongeveer even groot zijn. Maak een staartje met het elastiekje waar je een lintje aan hebt geknoopt. Zorg dat je het staartje niet te strak maakt zodat je het staartje  makkelijk met je PonyTail Loop er doorheen kunt trekken.
Heb je geen PonyTail Loop kun je dit ook met je handen doen door het staartje aan de bovenkant van het elastiekje erdoorheen te duwen.

Zo maak je 6 staartjes.

Maak vervolgens in elk staartje een vlechtje waarbij je het lintje als derde streng gebruikt en zet deze vast met een elastiekje.

Maak vervolgens een staart in het haar en voeg daar de vlechtjes bij. Ik heb het afgewerkt met een knot maar je kunt het overige haar natuurlijk ook vlechten of gewoon in een staart laten, net wat je leuk vind. Voor de afwerking heb ik er nog een leuke bloem ingedaan J

Het eindresultaat…….



Wat is jou creatie met de opschuif vlechtjes met lint? 

Ik zou het leuk vinden om reacties te ontvangen op onze site en/of foto’s van door jouw gemaakte creaties!! Plaats ze op onze facebookpagina

Liefs Anja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten